ESENCE


Za vsako počutje cvetlica raste.

Kako se želiš počutiti danes?

S sodobnim in hitrim načinom življenja se oddaljujemo od narave in s tem od samih sebe. Ustvarili smo življenje v betonu, obkroženi z naprednimi tehnologijami in nevidnimi valovi, ki vplivajo na naše telo in počutje vsako minuto. To pogosto vodi v stres, napetost, statičnost, neravnovesje.

Narava na naše počutje vedno vpliva celostno: fizično, čustveno, mentalno in duhovno. Vsaka rastlina ima samosvojo esenco, ki spodbuja v določeno počutje oziroma razpoloženje. Navdušena sem nad spoznavanjem kvalitet cvetov slovenskih divjih rastlin kot so malina, jagoda, borovnica, zvonček, orhideje.

Cvet v naravi predstavlja lepoto, moč, kreativnost in uspeh ter najmočnejšo bioenergijsko vrednost rastline, saj ima kot reproduktivni organ največ življenjske sile. Ko si ob njem se hipoma počutiš drugače, kajne? Nekateri spodbujajo h komunikaciji, drugi k volji, tretji k fokusu. Ali obstaja način, ki spodbudi tako počutje brez fizičnega stika? Ja!

Cvetne esence so bioenergijski podpisi svežih cvetov, zbrani v vodi. Nimajo barve, vonja in stranskih učinkov. Vplivajo na tvoje splošno počutje, ki je podobno temu kot da bi se sprehajal/a po naravi: zmanjša se napetost, razdražljivost in statičnost ter posledično dvigne jasnost, zanos in splošno ravnovesje.

Ko vprašam kdo se počuti v svoji polni kapaciteti redko kdo dvigne roko. Zavedamo se, da naši potenciali še niso v polnosti realizirani. Cvetne esence aktivirajo izraz spečih kvalitet in sposobnosti, ki so že v tebi. Nežno odprejo vrata, da se bolje spoznaš, prerasteš omejitve majhnosti in se uskladiš z veličino svoje resnične narave. Aktivacija in uskladitev sta lahko tako spontani in naravni, da marsikdo brez samoopazovanja ne opazi razlike.

Eterična olja pri aromaterapiji so produkti pridobljeni z destilacijo ali stiskanjem različnih delov rastlin, ki so aromatične. Rastline vsebujejo povprečno le 1% aromatičnih hlapljivih snovi, ki se nahajajo v listih, lesu, koreninah, cvetovih, plodovih itn. Eterična olja so zato zelo visoko koncentrirana in imajo kemijsko sestavo.

Voh je od vseh čutov najmočneje povezan s spominom in čustvi ter močno vpliva na podzavest. Aromatične molekule eteričnih olj imajo sposobnost priti v limbični del možganov, kjer procesiraš svoja čustva in doživljaš svet.

V botaničnem coachingu inovativno povezujem cvetne esence slovenskih rastlin in 100% avtentične aromatične esence. Uporabljam preko 60 različnih naravnih materialov, ki so intuitivno in individualno izbrani glede na tvoje počutje, cilje in osebno/poslovno obdobje v katerem se nahajaš.

Koristi uporabe esenc so, da

se regeneriraš,

se sprostiš,

zmanjšaš moč strahov,

izgledaš bolj mladostno in živahno,

vidiš nove možnosti in priložnosti,

živiš v bolj uravnoteženih odnosih,

izražaš svoje darove in talente,

uresničuješ svoje poslovne vizije.

Več o programih si preberi TUKAJ.

Spoznajva se, srečajva se. Kontaktiraj me prosim na spodnji kontakt.

Martina