Martina


Narava te vedno navdihne, da verjameš v več, da sebe vidiš kot več.

V srcu slišiš šepet svojih hrepenenj in sanj. Drugi glas pa v strahu kriči, da nisi dovolj, da ne zmoreš, da ne znaš, da svet tako ali tako ne potrebuje tega, kar mu lahko daš. Verjameš drugemu. Ostaneš v varnem pristanu poznanega in normalnega. Na piedjestal daješ druge in moč vsemu izven sebe. V sebi zatreš čudovite talente, darove, potenciale in življenjski načrt.

Tvoje doživljanje? Razumem te. Tudi moje nekoč.

Na ključ je, da je bila moja prva risanka v kinu Levji kralj z nosilno pesmijo Krog življenja. Kot majhna sem bila tiha in sramežljiva z velikimi očmi. V vrtec sploh nisem hotela hoditi. Veliko časa sem preživela z babico. Najraje sem se igrala s plišastimi živalmi, bila v naravi, risala in oblikovala. Kaj pa si ti najraje počel/a?

Svet se mi je odprl s študijem organizacije turizma izven domačega kraja in mi dal širok nabor osnov iz marketinga, poslovne komunikologije, sociologije, psihologije, trajnostnega razvoja, tujih jezikov. Diplomirala sem iz vpliva timske kulture na zadovoljstvo strank in kvaliteto produktov/storitev.

Ob koncu študija sem 2006 začela graditi svoj posel iz nič na področju prehrane in aktivnega življenjskega sloga v sodelovanju z mednarodnim podjetjem. Velik vtis je na meni pustil osebni stik z Jim Rohnom. Leta 2009 sem odprla in vodila coworking. Spoznala sva se z Jožetom in skupaj peljala posel naprej. Leto 2012 smo z ekipo 30-ih svetovalcev zaključili s pol milijonskim veleprodajnim prometom. 

Poslovni rezultati so temeljili na dobri koordinaciji, planiranju, treningih, učljivosti, vztrajnosti, drznosti, zavzetosti, viziji, predanost, skupnosti. Pri 30 sem imela vse, kar sem kot najstnica sanjala. Potovala, kupovala znane znamke, se udeleževala mednarodnih treningov o velnesu, osebni rasti in podjetništvu. Vse izgledalo naravnost sanjsko. Na zunaj.

 Delovala sem tako kot me je naučil (poslovni) svet: trdo delo, preko sebe, pretežno v moški energiji. Zbirala kupe znanja. Se razdajala okolici. Prezrla sporočila odsotne menstruacije. Nisem cenila sebe, telesa in svoje energije. Še manj pa si zaupala. Kljub fizični in mentalni vitalnosti sem postajala utrujena. Znotraj mene se je že oglašalo srčno hrepenenje po drugačnem, a okolje je bilo vedno močnejše.

Leta 2013 sem doživela celostni kolaps, posledično tudi poslovni. V sebi sem čutila nemoč. Nemir. Stisko. Obup. Praznino. Brez utripa življenja. Zato te razumem, kako se lahko počutiš. Niti pomislila pa nisem, da mi bo ta izkušnja dala druga krila.

Vedela sem, da na enak način ne bom mogla več naprej. Odločila sem se najti  življenjski in poslovni slog, ki bo bolj naraven meni. Pri spoznavanju človeka in rastlin mi je nadaljevalno znanje dala angleška šola kvantne botanike, tečaj aromaterapije in hatha joge. V tem času sem dobila izjemno željo, da najdem sebe in razvijem notranje sposobnosti, med katerimi sta postali glavni intuicija in čutnost.

Veliko časa sem preživljala v naravi in začela videti kaj nam Narava sporoča: ekosistem predstavlja zgodbo uspeha in obilja trajajočega 4,8 milijard let. Začenjale so me nagovarjati cvetlice, katerih esence sem začela spoznavati izkustveno. Danes v prisotnosti rastline čutim kaj bo njena vibracija v človeku spodbujala. Zbiranje in povezovanje esenc narave mi je odprlo neomejene in unikatne možnosti ustvarjanja.

Tvoj največji doprinos sebi in svetu je, da delaš kar te izpolnjuje opolnomočeno, samozavestno in lahkotno. Moje poslanstvo je podpreti take kot si ti, da uresničijo svojega. Z botaničnim poslovnim coachingom skrbim za aktivacijo  spečih sposobnosti in kvalitet posameznikov, parov in skupin za osebni in poslovni preboj. Nudim organizacijo in projektno koordinacijo za trajnostno uresničevanje poslovne vizije.

Kaj pa je tvoje srčno hrepenenje?

Kaj te ovira, da ga ne uresničuješ?

Kako te jaz lahko podprem?

Spoznajva se, srečajva se. Kontaktiraj me prosim na spodnji kontakt.

Martina